Per pagina:

Bedrijfswagen

Een bedrijfswagen of bedrijfsauto wordt in de volksmond ook wel firmawagen of salariswagen genoemd in België of auto van de zaak in Nederland.  De bedrijfswagen is van origine een voertuig dat de werkgever gratis of tegen gunstige voorwaarden ter beschikking stelt van zijn werknemer. Tegenwoordig zijn er ook veel particulieren die voor deze auto’s kiezen door de lagere aanschafprijs en bij een gebruikte of occasion is dat voordeel nog groter. De stijgende kosten en kleiner wordende huishoudens zullen deze trend voorlopig niet doorbreken. Een ander voordeel is dat deze modellen veel ruimte bieden en als tweede auto superhandig zijn bij sporten als Kitesurfen en mountainbiken.

Soorten bedrijfswagens

Er zijn verschillende soorten bedrijfswagens beschikbaar zoals lichte bedrijfswagens, zware bedrijfswagens en bedrijfswagens met een grote opslagruimte. Dit onderscheid wordt voornamelijk gemaakt om de bedrijfswagen aan te passen op het type arbeid dat verricht wordt.

Belasting op bedrijfswagens

Een bestelauto moet voor de motorrijtuigenbelasting voldoen aan de volgende eisen:

De bestelauto is voornamelijk ingericht voor het vervoer van goederen.
De laadruimte moet een vaste, vlakke laadvloer hebben over de hele breedte en lengte van de laadruimte.
In de laadruimte mogen geen zitplaatsen aanwezig zijn.
De toegestane maximummassa is maximaal 3.500 kilo. De toegestane maximummassa is het gewicht van de bestelauto vermeerderd met het toegestane gewicht aan inzittenden en lading samen.

Eisen aan de ombouw en inbouw lezen op de site van de belastingdienst.

Als u een particulier bent, betaalt u meestal het tarief voor particulieren. Daarnaast is er een lager tarief voor een bestelauto die is ingericht voor vervoer van een gehandicapte, en een lager tarief voor ondernemers. Voor deze lagere tarieven moet u voldoen aan de voorwaarden.

Lees op de website van de belastingdienst ook:

Voorwaarden voor belastingkorting bij vervoer van gehandicapten. 

Voorwaarden voor bestelautotarief voor ondernemers.

Copyright © 2018 - Occasions.nl

Bezoek Occasions op facebookBezoek Occasions op instagram