Tips bij het kopen van een gebruikte auto

Gepubliceerd op: 10 juli 2018 Tips bij het kopen van een gebruikte auto

Tips bij het kopen van een gebruikte auto.

Als je toe bent aan een andere gebruikte auto is het lastig om zomaar op internet te gaan zoeken. De meeste websites hebben teveel auto’s online staan en dat maakt de keuze lastiger dan noodzakelijk is.. Met deze tips bij het kopen van een gebruikte auto proberen we de keuze voor de juiste occasion gemakkelijker te maken. Immers een gebruikte auto schaf je niet dagelijks aan en daardoor ben je daar minder bedreven in dan je wellicht zou willen.

Hoeveel kilometer rijdt je per jaar?

Dat is een makkelijk op te lossen vraag en met deze vraag kies je eigenlijk al direct de best passende brandstof voor de occasion die het beste bij jou past. Immers iedere vorm van gebruik heeft een ideale brandstof. [Lees hier meer over de brandstofkeuze]

Grofweg is de indeling

Tot 10.000 kilometer per jaar = Benzine of Elektrisch

Van van 10.000 tot 20.000 LPG of Elektrisch

Boven de 20.000 Diesel

Welke afstand rijd ik meestal als ik in de auto stap?

Ook deze vraag is van belang.. Als je per jaar bijvoorbeeld meer dan 20.000 kilometer rijdt met de occasion lijkt een diesel voor de hand te liggen, maar als je de auto te vaak voor te kleine afstanden gebruikt is de keuze voor diesel wellicht niet de juiste en past LPG of Elektrisch beter. De aanschaf van een gebruikte auto met LPG is al snel voordelig.

Hoeveel ruimte heb ik nodig als ik de auto gebruik?

Als je de occasion gaat gebruiken, welke behoefte is er dan? Gaan er bijvoorbeeld regelmatig meer personen mee bijvoorbeeld in het weekeinde met sporten. Of is dat door de weeks al vaak het geval. Of vervoerd u regelmatig grote materialen. Als dat nooit het geval is past een kleine occasion wellicht beter. Maar ook uw eigen lengte of de lengte van de andere gezinsleden is van belang.

Waar wilt u de gebruikte auto het liefst kopen.

Als u zich prettig voelt bij de aanschaf van een occasion in de regio moet u daar zeker niet vanaf stappen. Immers u gaat de auto regelmatig gebruiken en als dat met een onderbuikgevoel is kan dat na een korte periode het rijplezier al behoorlijk verminderen. Tips bij het kopen van een gebruikte auto zijn op dit vlak altijd heel lastig. Immers u kunt aan de buitenkant bijna niet zie of de auto wel is zoals hij eruit ziet.

Vindt u het leuk om de websites allemaal af te struinen naar die ene, unieke occasion. Dan is de zoektocht op zich al een hele onderneming.

Hoe lang wilt u met de nieuwe occasion doen?

Op welke termijn verwacht u dat u weer een andere occasion wilt aanschaffen, of rijdt u de auto na aanschaf helemaal op. Deze vraag is ook behoorlijk van invloed op de keuze.

Staat van onderhoud van de gebruikte auto.

De auto ziet er netjes uit, heeft geen brandgaten in de stoelen, is schoon en ruikt fris. Dan bent u al een stap verder. Vraag het onderhoudsboekje op en blader dat even rustig door. Is de kilometerstand van de occasion verklaarbaar met het onderhoudsboekje en is de auto altijd netjes en op tijd in onderhoud geweest, dan bent u ook weer een stap verder. Zijn de punten die bij de beurt horen ook uitgevoerd. Bijvoorbeeld de distributieriem is een duidelijke aanwijzing.